Søkeskjema

Snorkeskinner

Ca. 40 % av alle menn og 30 % av alle kvinner snorker. Snorking oppstår på grunn av at musklerne i halsen slapper av. Avslappningen i svelget reduserer svelgvolumet, og dette får det bløte vevet til å vibrere, når man puster. Vibrasjonen får frem snorkelyden, som kan variere fra en tung pust til en nesten øredøvende høy lyd, til stor sjenanse for både den snorkende og deres partner.

Hos 30-50 % er problemet mer en bare snorking. Hos denne gruppen er snorking dessuten et symptom på søvnapnè, som i de alvorligste tilfelle kan føre til for høyt blodtrykk og/eller kolesterol og andre sykdommer, som igjen kan føre til diabetes 2 (sukkersyke).

Ved søvnapnè blir pusten avbrutt i åndedraget under søvnen, som setter kroppen i en alarmtilstand, hvilket medfører betydelig forringet søvnkvalitet og resulterer i hodepine, manglende energi og tretthet.

Men heldigvis kan snorking behandles – også uten kirurgisk inngrep eller bruk av apparater, som CPAP behandling, som i mange år har vært de mest brukte metodene. Både snorking og søvnapnè kan i mange tilfeller behandles med bruk av snorkeskinne, som du kan få levert hos din tannlege eller tannpleier.

Hos Elysee Dental får vi et avtrykk av tennene dine tatt av tannlegen eller tannpleieren din. Ut i fra dette avrykket fremstiller vi en snorkeskinne spesielt til deg.

Vår mest populære skinne heter OSS-skinne. Den er utviklet i samarbeid med flere danske tannleger, tannlegeskolen i Aarhus og Odense Universitetshospital, hvor den også er med i et forskningsprosjekt. Elysee Dental er sponsor for dette forskningsprosjektet med en del av salget fra OSS- skinnen.

OSS-skinnen virker ved at den sørger for bedre plass i munn og svelg ved innhalering. Når du bruker snorkeskinnen om natten, sørger den for å holde underkjeven litt lengere frem enn normalt, slik sørger skinnen for friere luftvei ned til lungene.

Denne enkle løsningen, som ikke føles ubehagelig, men raskt blir til en vane, kan forbedre din søvn dramatisk.

Plages du og dine omgivelser med snorkingen, vil vi gjerne hjelpe deg!

Du skal bare nevne problemet for tannlegen, tannpleieren din, eller for en klinikassistent, så kan de raskt finne ut om du er egnet til å få / bruke en snorkeskinne.

 

Kontakt  Elysee-Dental på tlf.: 32 89 60 55,  for opplysning om hvilke klinikker i nærheten av deg som kan tilby vår snorkeskinne.